Nou – Senzorii Xiaomi sunt văzuți de Google Home

Am avut senzori de ușă sau fereastră de la Xiaomi (Mi) de multa vreme însă până de curând nu erau văzuți de Google Home și nu-l puteam întreba pe Google dacă o anumită ușă sau fereastră este deschisă sau care sunt ușile deschise la un moment dat din casă sau care e starea senzorilor din casă (și îi înșiră pe toți și le spune starea!). Lucru acesta mergea cu senzorii Tuya dar nu cu Xiaomi!

Astăzi am șters (de-link-uit) Mi Home din Googe Home și am legat din nou după aceea (pt alte motive) și am avut surpriza să văd că imi apar și toți senzorii de ușă și că îl pot interoga pe Google despre starea acestora. Wow!

Astfel de senzori găsiți pe AliExpress aici sau, pentru cine nu are răbdare să aștepte până vine coletul din China, găsiți și în România, de exemplu pe V39.ro (versiunea de la Aqara) sau pe evoMag aici.

Din experiența mea, în afară de faptul că-s foarte arătoși, finuți, bine lucrați și din materiale de calitate, au consumul foarte bine optimizat astfel incât bateria ține muuuult (îi am de aproape 2 ani și nu am schimbat bateria!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *