Xiaomi Hub V3 – merge pe server Europa!

Iată că Xiaomi ne oferă mai multe surprizeploăcute în ultima vreme. Spuneam că de curând senzorii pentru ușă / fereastră sunt vizibili in Google Home si poate fi interogata prin voce starea lor! Wow!

Tot până de curând tânjeam la noul gateway Xiaomi V3 și chiar discutam cu cineva ca, daca stam bine să ne gândim, la momentul respectiv nu exista un device care să fie și Bluetooth Gateway și care să și funcționeze pe server European. Ar fi trebuit să fie o veioză (Bedside Lamp) dar nu am reușit nimic cu ea, plus că nu este un dispozitiv prea popular și este destul de scump – la urma urmei este doar o lampă…

BOOM! Vești bune! nu de multă vreme gateway-ul / hub-ul Xiaomi V3 este vizibil, disponibil pe serverul Europa!!! L-am testat si se împerechează cu aplicația de îndată, foarte rapid, de asemenea, recunoaste toate dispozitivele și senzorii recunoscuți până atunci. În plus recunoaște senzori noi – de exemplu senzorii de temperatura si umiditate cu display, cei care sunt pe Bluetooth și care puteau până acum să fie conectați doar direct la telefon.

Ce este nou și bun la acest gateway:

  • Are Bluetooth / Bluetooth mesh – puteți conecta prin hub dispozitive pe care până acum le puteați conecta doar la telefon – senzori de temperatura și umiditate cu display (și deci citirea temperaturii când sunteți plecați de acasă, întrucât ei nu mai depind de prezența și conexiunea telefonului, fiind conectați acum direct la gateway), fierbator de apă smart și altele
  • Noi senzori pe care îi putem conecta – suporta noua versiune de ZigBee – v3 – asta nu înseamnă nimic pentru senzorii vechi pe care îi aveți deja, dar înseamnă totul pentru senzorii noi cum ar fi cel de intensitate luminoasă ori versiunile noi ale senzorilor vechi, pe care le recunoașteți după terminația T1 din denumire – desigur cu avantajele aduse de standardul ZigBee 3.0 și anume numărul mai mare de deviceuri ce pot fi conectate simultan și distanța mai mare de comunicare
  • Vine cu noi moduri personalizate de alarmă pe care le puteți ajusta pentru atuci când sunteți plecați su acasă etc.
  • Desigur, este compatibil Apple Homekit, vine cu cod QR pentru integrare rapidă
  • Nu mai ocupă priză întreagă chiar și atunci când priza era dublă, cum se întâmpa la gateway-urile cu ștecher înglobat, V3 pentru că se conectează printr-un cablu micro-USB (vine cu cablu si adaptor pentru prizele tip SUA dars e poate folosi orice alt adaptor sau port USB avem prin casă)
  • Merge, în sfârșit, pe server european și deci poate fi incus în automatizări cu produse fabricate pentru piata din Europa, cumpărate din România (de ex. aspiratoare robot, purificatoare de aer cumparate din Romania, și care nu merg pe serverele Chinezești).

Ce are în minus acest hub:

  • Nu mai are inelul luminos RGB, atât de arătos și util pe post de lampă de veghe sau semnalizare optică a unei alarme
  • Nu mai are difuzor, astfel încât nu vă mai raspude cu voce și nici nu puteți programa diverse tonuri pentru alarmă, are în schimb un beeper care comunică sonor cu dvs prin beep-uri
  • Valabil și pentru V3 dar și pentru versiunile anterioare, folosit pe server China, lista dispozitivelor este uriașă, dar atunci când este pe server de Europa, lista dispozitivelor se reduce drastic, dar nu mai putine decât în versiunile anterioare.

Cel mai bun preț pentru acest Gateway este desigur tot pe AliExpress chiar aici dar dacă nu aveți răbdare până îl primiți din China îl găsiți la prețuri bune și chiar sigilat pe olx.ro.

Despre cum merge pe Apple HomeKit găsiți informații aici și aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *